VENIM DEL NORD, VENIM DEL SUD…

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins,de mar enllà...”diu la lletra d'una cançó que ha restat en la ment de moltes persones....i si en fem una lectura molt àmplia veiem que la humanitat realment està a tots els indrets, i amb ella la necessitat humana de l'expressió com a comunicació i exteriorització de sentiments i sensacions.

Una expressió que sempre recull l'olor i el color de cada espai, de cada cultura, amb un rerefons igual per a tothom: l'expressió de sentiments, de sensacions, d'emocions... i potser és aquesta una de les grans riqueses i ensenyances de la humanitat.

El programa que us presentem està basat en aquest concepte: música escrita per a orquestra de corda per part de compositors d'arreu i basada en melodies populars de diferents indrets del planeta que ens acull, una música rica i fresca en melodies, ritmes i evidentment colors que ens portaran a deixar viatjar la nostra imaginació i, esperem que també, els nostres sentits.

Un viatge sonor per l'esperit nòrdic, la tradició musical del Caucas o la dels grans viatgers romanesos passant per sons africans, xinesos o de tradició llatinoamericana. Totes aquestes músiques han estat escrites per a cordes, jugant clarament amb unes possibilitats sonores molt properes a cada olor de terra, per part d'autors com el noruec Eduard Grieg, el xinès Zhou Long, el nigerià FellaSowande, el georgià Sulkham Tintsadze, l'hongarès Béla Bartók i el costa-riqueny Vinicio Meza.

 Programa

                        -Miniatures per a cordes                 S.Tsintsadze (1925-1991)
                        -African Suite                                   F.Sowande (1905-1987)
                        -2 Melodies Nòrdiques                    E.Grieg (1843-1907)
                        -Chinese Folk Songs                       Zhou Long (1953-    )
                        -Suite latinoamericana                   V.Meza ( - )
                        -Danses Romaneses                       B.Bartok (1840-1893)

Data:    Diumenge, 25 de febrer 2018
Hora:    6:00 de la tarda
Lloc:    Foment Mataroní (C/. Nou, 11 - Mataró)

Comments are Disabled