TRIO ROMA

trio_roma

TRIO ROMA

El Trio ROMA va nàixer a l’any 2013, al bressol de l’ Escola de Música Municipal  “Can Roig i Torres” de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.

El Trio està format per Salvador Francès Aparicio (clarinet), Elisabetta Renzi Mirabella (violoncel),  Astrid Steinschaden (piano), tots tres professors titulars de les respectives especialitats de l’ anomenada Escola de Música des de fa més de 10 anys,  inspirats per les comunes afinitats artístic- musicals.

El Trio ha ofert preferentment concerts a diverses ciutats de la geografia catalana, en particular destaca’n els concerts dins del cicle “Concerts en ¾” de l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona; l’Auditori Municipal “Rex” a Vilanova de Castelló, València;

A l’estranger (Itàlia): dins del cicle de concerts “La Classica a Trastevere” a la Sala Trastevere, Roma; amb l’Associació “Nuovi Itinerari Culturali” a la Sala Margana, Roma; “Institut Pontifici de Música Sacra” a la Sala Acadèmica Plaça Sant Agostí, Ciutat del Vaticà, Roma.

El Trio ROMA per l’ any 2014-2015 té previst concerts en les ciutats de:

Vilanova de Castelló (València),  Freiburg (Alemanya),  Ciutat del  Vaticà (Itàlia),  Des Moines - Iowa Sister  States (USA). 

  En el repertori del Trio ROMA consten autors clàssic i moderns com :

 L.Van Beethoven,  J.Brahms,  M. Glinka,  Paul Juon,  Bassi-Verdi, G. Fauré,  R. Schumann,  W.A. Mozart,  M.Bruch,  A.Renzi,  N.Rota,  etc...

 SALVADOR FRANCÉS APARICIO – CLARINET

 Va néixer a Vilanova de Castelló (València), inicia els  estudis de música a l’escola Societat Musical del seu poble, amb el professors Hermeregildo Rosas, Manuel Climent i Fernando Climent entre d’altres. Posteriorment,  continua els estudis de clarinet amb el professor Josep Fuster.
 L’any 1999  obté la plaça de clarinet a la Banda de Música de la IGE de Barcelona i  continua els estudis superiors de música al Conservatori Superior de Música del Liceu i  amb Josep Fuster.
 L’any 2002 va obtenir el curs d’aptitud pedagògica (CAP) per la Universitat Politècnica de Catalunya i, aquest mateix any, va ser guardonat amb el Premi d’Honor de grau superior de clarinet al Conservatori Superior de Música del Liceu.
 Ha estudiat amb clarinetistes com Rafael Grimal, Alberto Veintimilla, Enrique Pérez Piquer, Erich Hoeprich, entre d’altres.
 Ha realitzat concerts a  Roma, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Tarragona, Vilanova de Castelló (Valencia)... amb pianistes com: Osias Wilensky, Àngel Puig, Olga Karitonina, Miyuki Yamaoka,
 Ha estat professor de clarinet al Conservatori Superior de Música del Liceu, a les escoles de música de Les Franqueses del Vallès i a Mataró.
 Ha  realitzat l’enregistrament de un CD per a la casa discogràfica “NAVONA RECORDS” amb obres del compositor Osias Wilensky.
 És professor de clarinet a l’Escola Municipal de Música “Can Roig i Torres” de Santa Coloma de Gramenet, de l’Aula de Música del Prat de Llobregat i l’aula de música “Masafrets” de Mataró. Ocupa la plaça de clarinet a la Banda de Música de la IGE de Barcelona, col·labora puntualment  amb la Banda Municipal de Barcelona i es fundador i director de la banda de música de Sta. Coloma de Gramenet.
 Al 2011 a format part del SALELIAN TRIO, amb  Elisabetta Renzi, violoncel i Àngel Puig, piano.
 Actualment, des del 2013 és membre fundador del  TRIO ROMA, amb Elisabetta Renz,i violoncel i Astrid Steinschaden, piano
 

 ELISABETTA  RENZI  MIRABELLA -  VIOLONCEL

 Nascuda a Roma, va iniciar els estudis musicals de molt jove amb el seu avi A. Renzi i obté  el diploma al Conservatori Superior de Música “A.Casella”  de l`Aquila (Itàlia) amb la violoncel·lista AnnaMaria Mastromatteo.
 Ha seguit diversos cursos de perfeccionament instrumental i musical amb els mestres:

  1. Navarra, F. Rossi, M. Brunello, M. Tortellier. A Catalunya amb els mestres M. Cervera i N. Eidler, L. Claret entre altres.

Ha participat en nombrosos concursos internacionals.

 S’ha classificat en tercer lloc en el V Concorso Nazionale L. Perosi, i en segon lloc a la III i IV Rasegna Concertista Penisola di Sorrento - Itàlia.
 Ha estat distingida com a primera violoncel en el II Concorso Nazionale Sannicandro Garganico com a integrant d’un quartet de violoncels – Itàlia.
 Ha obtingut el segon premi ex aequo en el VI Concurs Germans Claret, Sant Cugat del Vallés, Barcelona.
 Ha format part de nombroses orquestres: Orquestra dei Giovani di Roma, Juvenil Italiana -Fiesole, Orquestra de Cambra Mastromatteo_Foggia ,Orquestra del Teatro dell´Opera di Roma i Orquestra Simfònica de la RAI de Roma i Torí, amb la qual va efectuar diverses gires a l’estranger i enregistraments  radiotelevisives.
 Grup Instrumental de Música Contemporània “Vol ad Libitum”-Barcelona, Orquestra de Cambra Catalana, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Orquestra Acadèmia de Barcelona i Orquestra Barcelona Simfonieta com a 1r Violoncel Solista des de l’any 1992.
 Juntament a la seva activitat concertística (sobre tot, música de cambra) desenvolupa la seva tasca pedagògica en l’Escola Municipal de Música de Mollet del Vallès, l’Escola Municipal de Música de Santa Coloma de Gramenet i IEA (Institut Escola Artístic Música i Dansa) “Oriol Martorell” en Barcelona.
 Ha estat membre dels trios:

  • TANGO A TRES amb Amàlia Llorente, acordió i Josep Maria Gironell, piano,
  • SALELIAN TRIO, amb Salvador Francès clarinet, i Àngel Puig piano.

 Des del 2013 és membre fundador del TRIO ROMA, amb Salvador Francès clarinet, i Astrid Steinschaden, piano.

 

ASTRID STEINSCHADEN – PIANO

 Neix a Salzburg, Àustria on  rep les seves primeres classes de piano a l’edat de cinc anys. 
Dos anys més tard, entra a la Universitat “Mozarteum” a Salzburg en el curs preparatori per a nens amb talent extraordinari, sota la direcció del professor Anton Czjzek.
Als 16 anys comença els seus estudis regulars a la Universitat “Mozarteum” amb el professor Karl-Heinz Kaemmerling i 4 anys després acaba el seu primer diploma amb Matrícula d´Honor. (“mit Auszeichnung”).
 El següent any comença els seus estudis de Master amb la professora Cordelia Hoefer-Teutsch, graduant-se el novembre de 2008.
Des del 2008 estudia a Barcelona amb el professor Stanislav Pochekin (postgrau).
 Ha participat en masterclasses amb professors tant importants com Sergey Dorensky, Elisabeth Leonskaya, Bart van Oort i Helen Krizos, entre d’altres.
També ha guanyat molts concursos nacionals i internacionals com a solista, pianista acompanyant i en diverses formacions de música de cambra, últimament, al maig del 2009, en els concursos internacionals de piano “Eugenia Verdet” a Barcelona i “Joventuts musicals de Catalunya” a Vilafranca del Penedès.
 Ha tocat com a solista i també en l’apartat de música de cambra en festivals tant importants com “Sommets musicaux” a Gstaad / Suiza, “Società del Quartetto di Bergamo” a Itàlia, “Berleburg Musikfestival” a Alemanya i ha actuat en sales com “Philharmonie Berlin”, el “Palau de la Música Catalana” a Barcelona i el “Yamaha Center” a New York.
 Acompanya a molts cantants i instrumentistes i per això sovint té la oportunitat de treballar amb artistes tant coneguts com:
Andras Keller, Rudolf Piernay, Robin Bowman, Leonidas Kavakos, Igor Ozim, Thomas Riebl i Kurt Sassmannshaus i treballa regularment a la “Internationale Sommerakademie Salzburg”, “Muenchner Tonkuenstlerverein” a Alemanya i “Internationale Musiktage Bad Leonfelden” a Àustria.
Actualment és pianista acompanyant a l´Escola Municipal de Música de Santa Coloma i del Conservatori Superior de Música del Liceu.
Des del 2013 és membre fundador del TRIO ROMA, amb Salvador Francès clarinet, i Elisabetta Renzi, violoncel.

 PROGRAMA

  Trio- Miniaturen      Op. 18  n.3                               PAUL JUON

1. Rêverie. Molto Adagio.
2. Humoreske. Allegro ma non troppo.
3. Elegie. Andante cantabile.
4. Danse phantastique. Quasi Valse lente.

Trio en si b mag. n. 4  Op.11                                    L. V. BEETHOVEN

1. Allegro con brio.
2. Adagio.
3. Tema con Variazioni. Allegretto.

Trio  Op.120                                                            G. FAURÉ

1.  Allegro ma non tropo
2.   Andantino
3.   Allegro vivo

Trio en DO Mag.                                                       NINO ROTA

1. Allegro
2. Andante
3. Allegrissimo

Data:    Dissabte, 27 de juny del 2015
Foment Mataroní. Espai FHora:   8:00 del vespre
Lloc:    Foment Mataroní - Espai F (C/ Nou, 11 - Mataró)
Motiu:  X Cicle de Concerts de Cambra

Comments are Disabled