REQUIEM EN RE MENOR

Requiem en re menor

Kv 626 de W. A. Mozart

Versió per a piano a 4 mans, de Carl Czerny

Cor Ciutat de Mataró
Pianistes: Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells
Solistes: Susanna Crespo, Mariona Llobera, Aniol Botines i German De la Riva
Direcció: Jordi Lluch

La Missa de Rèquiem en re menor (K.626) de Wolfgang Amadeus Mozart va ser composta el 1791. Va ser l'última composició de Mozart i potser una de les seves obres més reconegudes i amb més força, no només pel que fa a la música, sinó també pel debat sobre com una part de l'obra musical es va completar després de la seva mort, i com va ser composta pel seu amic i alumne Franz Xaver Süßmayr.

L'obra està escrita per a soprano, contralt, tenor i baix solistes i cor, i orquestra composta per dos corni di bassetto (instrument molt apreciat per Mozart al llarg de la seva carrera), dos fagots, dues trompetes, tres trombons, timbales, violins, viola i baix continu (violoncel, contrabaix i orgue).

En aquesta ocasió podrem escoltar la versió de Carl Czerny va fer per a piano a quatre mans

L'estil d'interpretar de Mozart que Czerny escoltà a través de l'alumne de Mozart, Hummel, impressionà el jove pianista. Malgrat això es va fer un seguidor i partidari devot de les sonates i Concerts per a piano de Beethoven, i d'aquest llegat pianístic, Czerny en va treure uns progressos tècnics que va saber transmetre als seus alumnes.

Data:    Divendres, 21 d’abril del 2017
Hora:    8:30 del vespre
Lloc:    Teatre Monumental (C/. Riera, 169 - Mataró)
Motiu:  XII Cicle de Concerts de Cambra

Comments are Disabled