L’OBAC ENSEMBLE

Data:    Diumenge, 18 d'abril del 2021
Hora:    6:00 de la tarda

Foment Mataroní. Espai F

 

L'OBAC ENSEMBLE

Isabel Fèlix, piano
Joan Estellés, clarinet
Helena Caballero, flauta

Ensemble és un terme que pren força a la llarga del segle XX per la multiplicitat de les formacions, i dona cabuda a un nou ventall de combinació tímbrica, que atorga el caràcter i ambientació necessaris per la expressió de les idees.

L’Obac presenta un collage d’obres en que aquesta recerca del color, la sonoritat i el virtuosisme estan molt presents. Un repertori que mostra l’eclecticisme d’una època.

La Fantasia és una peça instrumental en què la improvisació i la imaginació del compositor s'anteposen a estils i formes convencionals, permetent una major expressivitat musical.

El terme fantasia d'òpera el van utilitzar Liszt i altres compositors aplicat a peces virtuosístiques basades en temes procedents d'una òpera, un exemple és la Fantasia sobre La Traviata de Giuseppe Verdi.

Gairebé com si haguéssim recuperat l'orquestra d'òpera en el seu moment més intimista, cada instrument aconsegueix erigir-se ara davant de la fossa de teatre i submergir-nos en el món de les llotges, les butaques i el públic embadalit davant l'espectacle. No deixa de ser interessant aquest retorn a l'orquestra des del piano, sens dubte l'instrument més proper a l'orquestra per tants motius, ni que siguin els instruments de vent més semblants a la veu humana, els que facin les vegades de cantant. La distinció entre el que és instrumental i vocal, després de tot, no està tan clara.

PROGRAMA

Fantasia de la Traviata de G. Verdi per a clarinet i piano

Fantasia brillant sobre sobre temes de Carmen de Bizet per a flauta i piano

Duo sobre temes de Norma de Bellini per a clarinet, flauta i piano

Fantasia de Don Carlos de G. Verdi per a clarinet, flauta i piano

Donato Lovreglio

François Borne

Ernesto Cavallini

Giovanni B. Pagnoncelli

Comments are Disabled