MOLINOS DE VIENTO

XII CICLE DE SARSUELA

molinos-escena

MOLINOS DE VIENTO

Lletra: Luís Pascual Frutos
Música: Pablo Luna

Rafató Teatre
Orquestra: Aula Lírica, Direcció Aníbal Gil

 

Data:  Diumenge, 1 de maig del 2016
Hora: 6 de la tarda
Lloc: Foment Mataroní

Aquesta obra va ser un dels primers títols que va acabar de consagrar el Mestre Lluna com un dels compositors més importants del gènere. És una partitura de gran alè líric, on es combinen pàgines de gran lleugeresa musical, amb altres més refinades i d'un bell lirisme. Característiques que la van dur a comparar-se amb les més grans operetes del moment, arribant a ser representada en altres països com Itàlia.

El llibret es deu a Luís Pascual Frutos, un dels més assidus llibretistes dins el panorama de la sarsuela, ja que havia posat també lletra a una altra obra d'Amadeu Vives, ‘Maruxa’.

D'aquesta obra cal ressenyar que al principi va ser difícil que s'estrenés a Madrid, ja que el llibret, considerat com fluix i de poca base, va fer despertar moltes desconfiances als empresaris madrilenys. Al final es va estrenar a Sevilla, amb un èxit tan gran que va fer que el Teatre Eslava de Madrid, el qual era considerat com el feu de Vicente Lleó -on només s'estrenaven obres d'ell-, adquirís els drets per a la seva estrena.

En començar a compondre aquesta obra, es va produir la mort d'un germà del compositor, per la qual cosa en aquesta obra va imprimir part d'aquest dolor, creant bellíssimes pàgines musicals que encara perduren en el repertori líric, com la romança de baríton: ‘Què tens a la mirada?’, o la romança de soprano: ‘M'he passat la vida en un somni’.

RECULL LÍRIC (Fi de festa)

Nuria Lamas, soprano
José Luís Blanch, tenor
Alberto Cazes, bariton
Grup de Dansa ISA MOREN
Cor Titular de la Companyia
Orquestra AULA LÍRICA de Granollers

Comments are Disabled