LleidArt

 

Diumenge 1 de maig a les 6 de la tarda

PARRÒQUIA DE SANT JOSEP

Preu de l'entrada: 15 €
Descomptes:
• 13,00 € Jubilats i socis del Foment
• 11,00 € Aturats i estudiants
• 7,5,00€ Persones amb minusvalidesa superior al 33%, persones amb exclusió social, nens/es fins a dotze anys.
Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp / Telegram al 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.
Compra: oficina del Foment de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i una hora abans del concert.

LleidArt Ensemble – Sextet de corda –

NIT TRANSFIGURADA

Concert de Cambra

EL CONCERT

Al 2020, amb l’arribada de la COVID-19, les societats de tot el món han hagut de canviar la seva forma de relacionar-se i adaptar-se ràpidament a una nova forma de fer. El canvi que és inherent a la vida, darrerament l’hem pogut veure materialitzat en tots els àmbits de la nostra quotidianitat. És per aquesta raó que hem decidit agafar el concepte de TRANSFORMACIÓ com a fil conductor de la proposta musical que presentem a continuació.

El repertori que forma part de la nostra proposta es construeix a partir de la transformació, ja sigui d’una història subjacent o de motius musicals. La primera obra del concert porta per títol “ Fuga del ángel (Bach - Piazzolla Project)" i és per a quartet de corda. Es tracta d’un arranjament molt especial d’Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet (un dels quartets de corda de més prestigi) on es mostra un univers dens i poderós en el que es viatja de la música de J. S. Bach a la del mestre del tango, Astor Piazzolla. Una metamorfosi musical constant del barroc al tango.

L'altra peça que completa el programa és la “Nit transfigurada” d’Arnold Schönberg. Aquesta obra per a sextet de corda és considerada la primera obra important del compositor i s’inspira en el poema amb el mateix títol de l’escriptor Richard Dehmel, així com en el primer moment en que el compositor coneix la seva futura esposa: Mathilde von Zemlinsky. La Nit transfigurada és una obra plena de romanticisme, d’on es desprèn un amor sense condicions, un amor pur que traspassa els errors humans i transforma les seves vides.

EL PROGRAMA

Fuga del ángel (Bach - Piazzolla Project)
Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet.
Quartet de corda (25’).

Nit transfigurada
Arnold Schönberg.
Sextet de corda (30’)

MÚSICS: 2 violins, 2 violes, 2 violoncels

LLEIDART ENSEMBLE
LleidArt Ensemble és una associació de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. Tots ells s’han format inicialment a Catalunya i després han ampliat els seus estudis musicals amb postgraus i màsters en escoles d’alt prestigi d’arreu.

El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol tipus d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMuC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. La qualitat musical, la innovació, la il·lusió i la flexibilitat davant una nova realitat musical i social, són algunes de les característiques pròpies del grup.

Des de l’any 2013 és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, ha format part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya i també ha estat Grup Vinculat a l’ESMUC. Ha realitzat espectacles familiars i concerts de diversos estils i formats passant per la música de cambra i la música contemporània. Tots ells s’han estrenat i representat en les millors sales del territori lleidatà com l’Auditori Enric Granados i la Seu Vella, així com en altres teatres i auditoris catalans. La temporadal 18/19 va estrenar l’espectacle Fora de Sèrie basat en música televisiva de sèries i dibuixos animats dels anys 80, i va fer l'enregistrament de la BSO de la minisèrie Vida Privada coproduïda per Oberon cinematogràfica i TV3. La temporada passada es va embarcar en una nova producció amb el Ballet de Barcelona: Pere i el Llop.

Comments are Disabled