Les Santes Retro

LES SANTES RETRO

Aquest estiu, just un parell de dies abans que el Foment tanqui les portes per vacances, projectarem en el nostre cinema el meu últim film, Les Santes Retro, del qual us faig cinc cèntims del contingut i creació del projecte.

Les Santes Retro és una pel·lícula on es mostra la Festa Major de Mataró durant els anys 70 i 80, amb cintes provinents de filmacions particulars, un recull d'imatges inèdites, moltes d'elles desconegudes per gran part dels mataronins.

santes-retroEl film no pretén ser un documental sobre la història de Les Santes, simplement es posa a l'abast de l'espectador un seguit d'imatges de la Festa Major , on veiem com era la ciutat i els seus habitants durant aquells anys.

Constantment la narració en off del Joel Valverde ens explica el que veiem en pantalla, amb anècdotes o fets històrics del moment, tot un retorn al passat per als més grans, i una petita lliçó d'història per les noves generacions.

Comptem amb petites intervencions de les persones responsables del material fílmic cedit per la pel·lícula, on expliquen en una breu entrevista com varen realitzar i obtenir les filmacions, un testimoni dels presents i un homenatge els que ja no i són.

Amb les aportacions i anècdotes personals dels components de la Família Robafaves, les experiències d'en Miquel Aliberes, o els coneixements del professor Ramon Salicrú, hem catalogat els fets, les imatges, i posat nom a alguns ciutadans que apareixen durant els gairebé 80 minuts de metratge de la pel·lícula.

santes-retroSi que es cert que part del contingut, però no tot, de Les Santes Retro, va estar a l'abast dels mataronins des del portal mataroretro.net, i el programa de Santes de m1tv “Les Santes d'ahir”, però ara us oferim una versió més extensa de les imatges amb un digitalitzat de telecine professional fotograma a fotograma i en alta definició, per gaudir d'un detall i qualitat mai vist fins el moment.

Ara podem fer arribar aquests espectacular document fílmic a tots els mataronins, amb suport narratiu, música i cinema en HD, per això ho fem al Foment, l'entitat on va nàixer el moviment “Les Santes fem-ne Festa Major” i la nostra sala equipada amb projector de 2K, i per donar encara més ressò a l'estrena, l'acte està inclòs dins del programa de Santes 2016.

Bones vacances 2016 i Glòria a Les Santes !

Andreu Roig, vocal de junta del Foment Mataroní i cineasta amateur.

Comments are Disabled