Les Sales

LA SALA D’ACTES : SERVEI CONTINUAT.

Sala CinemaAmb un aforament de gairebé 500 butaques, la Sala Gran és l’ exponent més representatiu de l’ activitat múltiple i variada del Foment. En efecte, es pot dir sense exagerar massa que la majoria dels dies del calendari d’aquesta temporada 2015-2016, la Sala Gran ha estat ocupada per alguna activitat.

Cal entendre, per exemple que, en les jornades de dissabte, diumenge i sobretot dilluns, la Sala està dedicada regularment al cinema. Les sessions cinematogràfiques es combinen amb altres activitats que es van programant segons demandes. A més, tots els dimecres de l’any, a la tarda, la Sala d’Actes està ocupada per les Aules Sènior, ja que s’hi desenvolupen les habituals conferències segons la seva programació interna. Tanmateix es pot confirmar, sense cap ganes de ser exhaustius, que una trentena d’actes s’han desenvolupat, a més, a la nostra Sala.

Subratllaríem primer els espectacles de Dansa : Centre Asrai, el dia 11 de setembre; Círculo Flamenco, el 29 de gener; Alba Hayal, el 14 d’ abril i 3 de juliol; Ballet Àrab de Catalunya, el 16 d’ abril; Ari Dance, el 25 de maig; Fitness Factory, el 4 de juny, i Imma Planas, el 24 de juliol.

bellesarts-04També, els espectacles musicals : Homenatge a Marcel Olm, el 15 de novembre; Cantamúsicos, el 20 de desembre; Coral Infantil, el 19 de desembre i el 16 de juny; Concert del DENIP, amb quatre Corals, el 29 de febrer; Concert de Sardanes, el 3 de març; Concert de l’ Escola Municipal de Música, del 29 d’ abril; Concert de l’ Escola Massafrets, el 24 de maig; Corals del GEM, el 26 de maig; Cor Madrigalista, el 26 de maig i Concert de la Llar Sant Jordi , el 18 de juny...

I les representacions teatrals i els festivals escolars : Escola M. de Déu de Lourdes, el 13 de desembre; La Passió Infantil, el 19 de març; l’ Associació de la Gent Gran del Pla d’ en Boet, 3 d’ abril;  Jocs Florals, del Turó, el 26 d’ abril, i l’ Associació “Jaume Tarrades”, el 15 de maig. 

Per acabar amb altres espectacles de caràcter benèfic i solidari, com els Concerts de “Músics de Casa”, pel novembre i pel maig; la Marató de Sang de la Creu Roja, el 15 de desembre; les Actuacions Conjuntes del 21 de novembre; o la Projecció Cinematogràfica corresponent al Juny Associatiu.  O també les projeccions de cinema de creació, els dies 5 de març (“La loba”) i el 21 de juliol (Reportatge sobre Les Santes)... O els altres actes difícils de classificar, com la Donació dels Premis de l’Associació de Pessebristes (6 de març), l’ Assemblea de Treballadors de la Procter & Gamble (31 de gener) o la Trobada de l’AMPA del “Joan Corominas” (30 d’abril)...

Podem estar-ne satisfets. En efecte, la nostra Sala Gran efectua un servei, real, a la ciutat.

EL DENOMINAT “ESPAI F”.

 Foment Mataroní. Espai FTambé són molts els dies que l’Espai F queda habilitat. S’hi fan exposicions fotogràfiques (setembre de 2015), berenars (6 de febrer), festes particulars (9 de febrer), dinars familiars (2 d’abril), presentacions de cursos o de conferències (com el 6, el 9 d’abril o el 10 de juny), enregistraments musicals (18 d’abril) o reunions de caire cívic i polític (27 de setembre i 23 de maig). Cal recordar també que tots els Concerts de Cambra, presentacions mensuals de llibres i assaigs del Grup de Teatre “El Tramvia” i de la Coral Primavera per la Pau, es fan habitualment en aquest Espai. 

És de destacar que a les darreries de cada mes de juny, l’Espai F es Yorgos_01converteix en la Sala d’Exposicions de treballs de tot caire, elaborats pels integrants dels diferents Casals d’Avis de Mataró. Es tracta d’una activitat organitzada pel propi Ajuntament. I que és el lloc habitual de les reunions de la Junta de Govern de la institució (que es reuneix un mínim de dues vegades al mes) i sobretot de l’Assemblea d’Associats del Foment, que en aquesta ocasió va tenir lloc el dimarts 5 d’abril.


La veritat és que d’activitat, no en falta. L’Espai F és una petita Sala (per a un centenar d’espectadors) per a la realització d’actes o activitats de petit format, que ofereix moltes possibilitats d’adaptació, segons sol.licituds.

CONFERÈNCIES I PRESENTACIONS DE LLIBRES.

 un-bon-paisL’Espai F, tal com ha quedat explicat abans, és una veritable Sala d’Utilitats Múltiples que acull exposicions d’art, recitals, concerts de cambra, xerrades divulgatives, trobades de conjunt, reunions, assaig de teatre i de música... i també conferències i presentacions de llibres. Amb més o menys assistència, en el llarg de l’any, aquí hi tenen lloc diferents xerrades organitzades pel propi Foment  (de psicologia, tècniques de comunicació, de formació... ) i també per altres entitats relacionades amb el Foment, com és el cas de la Coral Primavera per la Pau (que organitza mensualment col.loquis  divulgatius relacionats amb les causes que defensa).

Una de les activitats que ha anat arrelant i que tenen habitualment com a escenari aquest Espai F, són les presentacions de llibres. Aquesta temporada se n’ ha fet set :

  1. “El bienestar desigual”, del professor Guillem López Casasnovas, presentat pel Dr. Joaquim Esperalba.
  2. “Un bon país no és un país low cost”, d’en Miquel Puig Raposo, presentat per la directora aquella-porta-giratoriade l’Escola d’empresarials del Tecnocampus Montse Vilalta.
  3. “La terra i els humans d’aquí a mig segle”, del mataroní Josep Roca Trescents, presentat per Manuel Mas i Estela.
  4. “Aquella porta giratòria”, del premiat periodista Lluis Foix, presentat pel periodista  Manuel Cuyàs.
  5. “La Ciudad en movimiento”, del geògraf Oriol Nel·lo, presentat per la sociòloga Sara Moreno.
  6. “La primavera de Múnich”, de l’historiador Jordi Amat, presentat pel periodista Joan Safont Plumet.
  7. “Creure encara?”, d’ en Josep M. Carbonell, presentat per Cinto Amat.

L’ organització n’ està orgullosa. Es seguirà pel mateix camí.

Comments are Disabled