LA PETITA SIMFONIA

La petita Simfonia simfonies escrites per a cordes i també adaptades per a la formació orquestral, tant obres d'autors coneguts com petites joies per a descobrir.

 Durant el segle XVIII es desenvolupà com a forma independent fins a l’elaboració de grans partitures com les de W. A. Mozart i J. Haydn, quan esdevingué una forma incomparable que molts compositors han utilitzat per a crear la seva millor música.

 Les obres que us presentem en aquest programa tenen dos eixos: primeres simfonies o obres de joventut d'autors consagrats i petites joies per descobrir i ajudar a la seva difusió. Del primer grup hem escollit W. A. Mozart amb la seva Simfonia de Salzburg KV. 136 on ja mostra totalment la màgia i frescor de la seva música i música de J. Haydn amb la simfonia preferida de la reina Maria Antonieta de França: la Simfonia núm. 85 ‘la Reina’ en una versió per a cordes escrita pel mateix compositor segons consta en el manuscrit i un fet habitual en l'època per tal de poder fer arribar a qualsevol espai les grans obres simfòniques del moment però en petit format. I del segon grup tres petites joies musicals per a descobrir amb la música de dos violinistes i directors d'orquestra separats en l'espai i el temps: la Simfonia op. 1 núm. 1 de l'alemany Ignaz Beck (una música de les més originals i sorprenents del període preclàssic) i la Petita Simfonia del rus Nikolai Rakov anomenat “artista del poble” el 1975 i amb una música de colors i energies sublims. Amb aquest grup una obra “oblidada” durant molt de temps en biblioteques i per tornar a posar de nou als escenaris: un tast de la música catalana del XVIII amb la Simfonia en Re de Josep Fàbrega.

LA PITITA SIMFONIA

I. Beck (1734-1809)     Simfonia op. 1 núm. 1
J. Fàbrega (17??-1791)     Simfonia en Re
W. A. Mozart (1756-1791)     Simfonia de Salzburg KV. 136
J. Haydn (1732-1809)     Simfonia núm. 85 – La Reina
N. Rakov (1908-1990)     Little Symphony

Data:    Divendres, 15 de maig del 2015
Hora:    A les 9:00 del vespre
Lloc:    Foment Mataroní (C/ Nou, 11 - Mataró)
Motiu:  XIII Cicle de Concerts Simfònics

Comments are Disabled