LA GENERALA

LA GENERALA

música d’Amadeu Vives
lletra de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios

Companyia de sarsuelas Ciutat Comtal
Cor la Lírica de Sant Andreu
Orquestra Aula Lírica

En un castell d’Oxfort, Anglaterra, es troba Cirilo II, rei destronat de l’imaginari país de Molavia. L’acompanyen la seva esposa Eva, i el seu fill Pio. Com a principal i lleial servidor, té al seu servei al duc de Sisa, que dirigeix el pobre seguici que encara li queda a Cirili II.

El príncep Pio a contribuït notablement a la ruïna de la família portant el mateix tren de vida que abans. Per això, els seus pares aconsellats pel duc, pensen que la millor manera de sortir de la misèria en la que es troben, és casant a Pio amb la bonica princesa Olga, filla de Clodomiro V d’Espartanòpia. Per poder realitzar la cerimònia demanen ajut econòmic al general Tocateca, el qual es presenta al palau acompanyat de la seva bella esposa Berta, ex cançonetista francesa.

El príncep Pío, està enamorat de l’esposa del general des que en una ocasió la va veure actuar a París.

Quan Olga arriba amb el seu pare per celebrar el casament, s’adona de la inclinació del príncep per Berta, i té un terrible desengany. Els pares dels nois i el duc, fan els impossibles per resoldre la situació. Finalment és la mateixa Berta qui ajuda a Olga a aconseguir l’amor del príncep.

La música d’Amadeu Vives, com sempre, és bellíssima. Els números de caire romàntic son d’un gran lirisme, i aconsegueix que la trama còmica de la història arribi a bon port amb els números de conjunt.

 Mireia Dolç                              soprano
Jorge Morata                            tenor
Tatyana Bogdanchikova          soprano

Aníbal Gil                               direcció musical

Rafa Miralles                         direcció escènica

Data:    Diumenge, 27 de maig del 2018
Hora:    6 de la tarda
Lloc:    Foment Mataroní (C/ Nou, 11 - Mataró)

Comments are Disabled