LA CORTE DE FARAÓN

 

 

 

 

 

Data: Diumenge, 27 de novembre del 2022
Hora: 6:00 de la tarda
Lloc: Teatre Monumental

Venda d’entrades: Direcció de Cultura, C. de Sant Josep, 9 (Mataró, 08302)
Horari d'atenció al públic i venda d’entrades de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

REPARTIMENT

Xavi Fernández i Alberto Cazes, baritons

Mireia Dolç i Nuria Lamas, sopranos

Vicent Esteve, tenor

Alberto Cazes, baríton

Rafa Miralles, actor

ORQUETRA: CHALUMEAUX

Xavi Dolç, director musical,

Rafa Miralles, coordinació general

Producció: RAFATÓ TEATRE

LA CORTE DE FARAÓN

Llibret de Guillermo Perrin i Miguel de Palacios
Música de Vicente Lleó

Opereta bíblica en dos actes i buit quadres, estrenada el 21 de gener del 1910 al Teatre Eslava de Madrid.

La trama s’inicia en una gran plaça de la ciutats egípcia de Menfis, engalanada per una festa, on hi ha el Faraó i la seva esposa la Reina, en unió del poble d’Egipte, aclamen al general Putifar, victoriós en la guerra contra Síria. El Gran Sacerdot presenta a Lotha, una casta donzella de Tebas que ha estat elegida com a esposa de Putifar. Aquest amaga la seva preocupació, pel fet que una fletxa l’ha ferit en una de les seves parts corporals imprescindible per la consumació del matrimoni. Al quedar deserta la plaça, apareixen uns ismaelites que es dirigeixen al mercat a vendre a José, un jove hebreu. El seu aspecte commou a Selhà i Setí que decideixen comprar-lo per fer-ne un ajudant de cuina del seu senyor Putifar.

En el Palau de Putifar es presenten tres vídues disposades a donar-los consells a la núvia Lotha. Però quan Putifar es troba a soles amb ella, davant la sorpresa de la jova, el marit es manté a distància, explicant-li les seves batalletes, així fins que toques diana que l’obliga assistir a les seves obligacions mil,itars, deixant a José encarregat d’entretenir-la.

Lotha s’encapritxa de José a qui no li queda més remei que fugir, després que la indignada Lotha li arranqui la capa. Se sent rebutjada i l’acusa d’intentar deshonrar-la, mostrant com a proba la capa. Lotha demana justícia a el Faraó, però la Reina abstreta per la gentilesa de José, no vol que s’el castigui molt durament. L’esclau explica la seva versió i la Reina està disposada a comprar-lo i destinar-lo al seu servei davant l’enèrgica negativa de Lotha. La discussió entre les dones espanta al jove que, veient novament en prerill la seva castedat, i ara per partida doble.

Comments are Disabled