EMILI VENDRELL

Data:    Diumenge, 21 de març del 2021
Hora:    6:00 de la tarda

Foment Mataroní. Espai F

EMILI VENDRELL

Roger Padullés - tenor
Josep Surinyac - Piano
Ferran Frauca- actor

Un recorregut per la gran versatilitat d’Emili Vendrell: des de cançó popular, fins a Beethoven, passant per lieder de Schumann, així com d’innombrables sarsueles.

Un actor acompanyarà l’espectador per un passeig per la vida del tenor marcada per la condemna per “rojo”, “separatista”, “propagandista” i “masón”, amb la banda sonora real i en directe.

l tenor català Roger Padullés ha creat un espectacle per commemorar els 125 anys del naixement d’Emili Vendrell. Emili Vendrell, la veu del poble es va estrenar el 5 d’abril passat al Teatre Principal de Valls, es va repetir a Sallent i va viure aquest estiu dues representacions més. El 29 de juliol es va gaudir d’una nova representació al Juliol de Música i Poesia de Balaguer i el 28 d’agost al Musicant de Campllong.

Roger Padullés, que ha realitzat una recerca entorn de la figura del tenor Emili Vendrell i ha rescatat de l’oblit algunes de les cançons que d’intèrpret català cantava tot sovint als seus concerts, ha creat una petita dramatúrgia per presentar el personatge mitjançant la figura d’un actor, Ferran Frauca. La proposta musical és un recorregut per la gran versatilitat d’Emili Vendrell: des de la cançó popular fins a Wagner, passant per lieder de Schubert, Schumann, Beethoven, així com d’innombrables sarsueles. Padullés compta amb el suport musical del pianista Josep Surinyac, que l’acompanya al llarg de tot el concert.

Parlem amb ell perquè ens expliqui com neix el seu interès per Emili Vendrell i per què és important recordar aquesta figura.

Repertori.
Un recull eclèctic responent a la gran versalitat del tenor homenetjat

“Doña Francisquita”; Por el humo se sabe donde está el fuego
 “Cançó del lladre”
 “Cançó de la Moreneta”
“Cançó de grumet”
“Plor de la tórtora”
“Amor nou, vida nova”
“No et duc rancor”
“Don Joan de Serrallonga”; Jo vull morir amb ell
“Pel teu amor”; Cançó d’en Blai
“L’emigrant”

A. Vives: 
J. Sánchez Marraco
A. Nicolau
E. Toldrà
F. Alió
L. van Beethoven
R. Schumann
E. Morera
J. Ribas
A. Nicolau

Comments are Disabled