El Foment serà distingit per l’Acadèmia del Cinema Català

El Foment serà distingit per l'Acadèmia del Cinema Català com a sala centenària

El Foment Mataroní rebrà el pròxim 27 d'octubre un reconeixement pels més de 100 anys de projeccions. En total 13 sales de cinema catalanes seran distingides pel mateix motiu.

El pròxim 27 d'octubre l'Acadèmia del Cinema Català farà el lliurament d'una placa commemorativa al Foment Mataroní com a reconeixement als seus més de 100 anys d'història. En total són 13 sales de cinema de Catalunya les que rebran aquesta distinció, entre elles dues maresmenques més, La Calàndria del Masnou i la Sala Mozart de Calella.

Fa més de 100 anys que la sala mataronina ofereix projeccions cinematogràfiques als ciutadans. La sala s'ha anat adaptant als nous temps i als nous formats, per exemple als anys 80' va ser la primera del maresme en incorporar el sistema de so Dolby Stereo, i encara avui dia segueix oferint entre una i dues estrenes setmanals.

El 2 de febrer de 1897, el cinema va arribar per primera vegada a Mataró, va ser al llavors conegut com a Teatre Principal, que funcionava com a sala d'espectacles des de 1832. L'any 1910, aquest es va convertir en la seu social del Foment Mataroní i va iniciar de forma oficial la seva activitat com a cinema. Exceptuant el parèntesi de la Guerra Civil, va funcionar amb normalitat fins al 1967. Fou llavors quan, a causa del seu estat ruïnós, es va decidir tancar-lo i enderrocar-lo. En el mateix lloc se'n va aixecar un de nova planta, d'estructura funcional i moderna però conservant l'entrada porticada del carrer Nou, que va obrir portes el 1971.

Comments are Disabled