EL CINEMA

EL CINEMA, UNA ACTIVITAT EN CREIXEMENT.

  •  LES PROGRAMACIONS HABITUALS.

 El_dia_de_la_Madre_VerticalLes sessions de cinema es desenvolupen en el decurs dels caps de setmana amb un criteri flexible, per a adaptar-se a la resta de programació d’espectacles prevista a nivell d’entitat. Així, amb el dilluns a la tarda de manera assegurada (amb el corresponent “Dia de l’Espectador”, que suposa un preu reduït) les altres sessions es distribueixen habitualment entre dissabte i diumenge, sense descartar que, en casos concrets, s’ habilitin els divendres o fins i tot els dimarts.

El Foment segueix tenint establert un lligam amb els programadors de “35 mil·límetres”, que són els encarregats de portar a terme les sessions habituals. En el decurs d’ aquests darrers mesos el número d’assistents ha augmentat de manera important, la qual cosa demostra l’encert  de la decisió presa farà ja un parell d’ anys, quan es va optar per implantar el sistema digital 2D, a la nostra Sala.

I fins i tot s’està estudiant la possibilitat d’ augmentar el nombre de sessions, particularment ara que estem a l’ estiu. Des d’ aquestes ratlles ens pertoca agrair la implicació del públic habitualment assistent. Ja coneixeu l’eslògan : Assegurar l’ existència d’un “cinema de qualitat al centre de la ciutat”.

  • LES SESSIONS DE CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL.

nuestra-hermana-pequenaTambé s’han anat portant a terme en el decurs de tota la temporada, cada tercer dijous de mes, al vespre. Es tracta d’ una activitat relacionada amb la Taula de Cinema de Mataró, de la qual el Foment en forma part, i que permet visionar films en versió original, d’actualitat. Amb un notable -encara que un xic desigual- èxit de públic. La novetat d’enguany ha estat l’increment del nombre de sessions, que comencen pel setembre i acaben pel juny. 

No cal ni dir que el suport del nostre Ajuntament és aquí decisiu. El Foment té establert un concert especial amb l’administració municipal per a poder portar a terme aquestes sessions, que acaben sempre amb un col·loqui entre el públic present, amb la qual cosa s’ha recuperat també el concepte de “cinema fòrum” que tanta acceptació havia tingut fa uns anys.

La idea és seguir el curs vinent amb les mateixes perspectives.

  • ALTRES INICIATIVES RELACIONADES AMB EL MÓN DEL CINEMA.

 Certament la nova instal·lació tècnica del nostre cinema permet acollir iniciatives o suggeriments de cineastes que veuen en la nostra Sala l’escenari ideal per a promocionar les seves produccions.

D’iniciatives n’hi ha moltes, tot i que no sempre es poden portar a terme per raons de diferent caire. Però està en estudi recuperar d’alguna manera la Mostra Cinematogràfica d’altres temps i portar a terme sessions d’estrena o de presentació de nova producció, tal com s’ha dit. La projecció del film sobre les Festes de les Santes de fa uns anys n’és l’exemple més recent. Amb notable participació del públic mataroní.

Comments are Disabled