EDITORIAL

“Endavant, Foment !”

 Logo FomentAcaba un curs, com sempre, ple de dubtes i d’interrogants... però també de realitats i de projectes. El nostre Foment, amb l’ajuda de tots i de tothom, continua essent  una realitat  inqüestionable i un referent indiscutible en el Mataró d’avui.

En efecte, amb els seus altibaixos, amb tendències regressives en alguns aspectes però també amb esperançadores i positives perspectives en altres, el nostre Foment s’obra camí  amb il·lusió i imaginació en aquest espai físic del centre de la ciutat, superant qualsevol crisi identitària o dificultat més profunda.

El Foment Mataroní, a mitjans del 2016, continua essent el centre social, cultural i cívic de tota la vida i l’entitat que va obrint camí, amb esperit plural i acollidor per a qualsevol manifestació humana, personal o col.lectiva que surt de l’ interior dels mataronins. Que va transformant la seva oferta cultural, sense caure en la passivitat ni en el conformisme, davant la crisi generalitzada econòmica i de valors que ens toca viure.

No volem caure en triomfalismes. És ben cert que assistència en determinats actes programats podria i hauria de ser molt més alta. Però també és ben cert, que altres activitats s’han anat superant a sí mateixes o se n'han creat de noves. Tanmateix, avui, les demandes de les nostres instal·lacions van creixent paulatinament.

Ben segur que la nostra entitat no és el gresol d’activitat social i associativa que va tenir en els seus orígens. Els temps han canviat i, al cap de cent dotze anys d’existència, després de passar per moltíssimes vicissituds, el Foment és ara primordialment una entitat de servei als ciutadans, cada vegada més disposats a sol·licitar i a requerir la nostra ajuda. Un Foment que participa, colze a colze, amb l’Administració Local, en tota una sèrie de projectes culturals i un Foment que col·labora en qualsevol projecte o demanda autènticament ciutadana.

Foment Mataroní. Espai FSempre s’ha dit que els millors temps són els que estan per venir. I l’expressió deu ser una gran veritat. Des de l’editorial del butlletí digital de finals d’ aquest curs... el Foment fa vots en favor de la seva continuïtat i del seu paper i demana a tothom que continuï col·laborant, implicant-se en aquest projecte constantment engrescador.

Moltes gràcies a tots vosaltres. Endavant Foment !

LA JUNTA RECTORA. 

Comments are Disabled