DON PASQUALE

XII CICLE DE SALSUELA

Data:    2 d'octubre del 2016
Hora:    6:00 de la tarda
Lloc:    Foment Mataroní

Don Pasquale
Doctor Malatesta
Ernesto
Norina
Majordom
Un Notario
Sirventes

Direcció escènica

ORQUESTRA

Concertino
Regidor
Mestre concertador

Direcció musical

Xavier Fernández (baix)
Alberto Cazes (baríton)
Pedro Calabia (tenor)
Alicia Ferrer (soprano)
Francisco Barranco
José Valenzuela (baríton)
Argentina Sosa  i Paquita  Santistévan

Alberto Cazes

¨ AULA LÍRICA ¨

Vásil Lambrinov
Frederic Miralda
Xavier Dolç

Anibal Gil

Don Pasquale espera amb impaciència a Malatesta, que li ha promès trobar-li una esposa. Don Pasquale, tanmateix, vol casar-se per desheretar al seu nebot Ernesto.

Malatesta està disposat a ajudar-lo a ell i a Norina. El pla és el següent: ell presentarà Norina a Don Pasquale, com la seva pròpia jove i innocent germana Sofrònia i després s’inventarà un fals matrimoni que curarà l'ancià dels seus somnis romàntics.

Don Pasquale, que s'enamora immediatament de la bellesa i modèstia de "Sofrònia", ja adequadament instruïda per l’engany. El matrimoni se celebrarà inmediatament. Mentrestant, Ernesto comprèn la trama del Doctor i s'ofereix voluntari com a testimoni de boda. Signat el matrimoni, Norina (Sofrònia) es transforma en una dona capritxosa i prepotent, que comença a manar i gastar sense miraments els diners de Don Pasquale.

La paciència del novell marit es posa novament a prova quan "Sofrònia", la nit de noces, anuncia que se'n va al teatre. Don Pasquale intenta prohibir-li i ella respon amb una sonora bufetada. Abans de marxar, deixant caure descuidadament una carta. L’ancià, desconsolat, la llegeix i descobreix que "Sofrònia", té una cita amorosa ...Quan Don Pasquale s’assabenta que Sofrónia té una cita amorosa, clama venjança però sobretot trencar aquesta bogeria de  matrimoni.

Comments are Disabled