Daniel Ligorio

Concert de Cambra

Lloc: Ateneu Centre Cultural / Fundació Iluro

Data: Diumenge 15 de maig
Hora: a les 6 de la tarda

Preu: 12 €
Descomptes:
• 10,00 € Jubilats i socis del Foment
• 8,00 € Aturats i estudiants
• 6,00€ Persones amb minusvalidesa superior al 33%, persones amb exclusió social, nens/es fins a dotze anys.
Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.
Compra: oficina del Foment de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i una hora abans del concert a l’Ateneu Centre Cultural / Fundació Iluro

EL CONCERT

BEETHOVEN, EL CAMÍ CAP A LA LLUM

Aquest programa és un viatge interior a la personalitat creativa de L.V.Beethoven, on es mostra l’anhel d’aconseguir la pau, la llum, l’acceptació i la veritat, envoltat sempre en una inquietant tempestat emocional i foscor latent, que tortura i arrastra per moments a l’audiència, intèrpret i compositor. La vida de L.V.Beethoven és el camí d’una persona emocionalment incompresa en busca de l’acceptació i l’estima del proïsme. La seva música ens ensenya i ens mostra el camí cap a la fraternitat i l’enteniment.

EL PROGRAMA

Clar de Lluna
Sonata per piano n.º14 en do sostingut menor op 27 n2
«Quasi una fantasia»
Adagio Sostenuto
Allegretto
Presto Agitato

La tempestat
Sonata per piano n.º17 Op. 31 n.2
Largo-Allegro
Adagio
Allegretto

L’Aurora (Waldstein)
Sonata per piano n.º 21 en do mayor, Op. 53
Allegro con brio
Introduzione-adagio molto-attacca
Rondo-Allegretto moderado

EL MÚSIC

“L’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè es per sobre de tot, autèntic” Xavier Montsalvatge.

“Des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un emperador pianísticament tan extraordinari” Xavier Cester, després del cinquè concert de Beethoven en el Palau de la música amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Cataluña.

En els darrers anys ha treballat  en projectes  tan importants com la gravació del concert per piano i orquestra del mestre  Joaquín Rodrigo amb el segell Naxos; l’estrena internacional, amb motiu del cinquantè aniversari de joventuts musicals d’Espanya, del concert per dos pianos i orquestra “Juventus” d’Antón Garcia Abril; la gravació de l’integral per piano de Manuel de Falla, l’integral dels  trios de Turina per piano, violí i violoncel  amb el Trio Arriaga, així com les gravacions  de l’obra de George Gershwin i més recentment d’Enrique Granados amb el segell discogràfic Warner Music. Des de l’any 2005 és professor de piano i música de cambra en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Destaquen els següents premis: El concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, l’Infanta Cristina, o Fundació Yamaha, el "Kendall Taylor Beethoven Piano Prize", el Quilter piano competition , el "Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize" així com el International Tournamet Competition  després de ser seleccionats com millor grup de música de cambra espanyol i el primer premi del concurs Gaetano Zinnetti a Verona

Ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewendhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze Italiano, el director Marcello Biotti, Robert King, Josep Pons, i amb les orquestres més prestigioses del nostre país.

Comments are Disabled