COR VIVALDI – Petits cantors de Catalunya

EL PAÍS SENSE MÚSICA» - programa de música anglesa

Data:     Diumenge, 2 de juny del 2019
Hora:     6:00 de la tarda
Lloc:      Basílica de Santa Maria
Motiu:    XV Cicle de Concerts Simfònics

El Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya fou creat l'any 1989 a l'Escola IPSI de Barcelona pel pianista i director Òscar Boada. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2013.

El Cor és l'aposta decidida de tot un centre d'ensenyament general per a la bona música a l'escola. En aquest sentit, el Cor Vivaldi és un producte absolutament singular al panorama català i fins i tot espanyol: a tot el país no hi ha un altre cor de les seves característiques que pugui mostrar un full de serveis tan brillant com el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya. Al llarg dels seus més de vint anys d'història, ha enregistrat nombrosos CD i DVD, ha aconseguit els premis més importants del panorama coral internacional, ha actuat a les sales més emblemàtiques (Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Auditorio Nacional, Teatro Liceo - Salamanca, Auditorio Príncipe de Astúrias, Wiener Konzert Haus, Victoria Hall de Ginebra, etc.). Pioner en la interpretació d'òperes infantils, col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu.

Ha enregistrat, també, les bandes sonores de pel·lícules d'Almodòvar, Aibar, Balagueró i Llompart i des del 2004, comissiona compositors del país i de fora per tal d'incrementar el repertori per a veus blanques.

Ha efectuat gires arreu d'Europa, Argentina i Estats Units i, des de l'any 2001 té un cicle propi de concerts, que actualment té la seva seu a l'Auditori de Barcelona, on presenta tota classe de repertoris dins el marc de concerts summament dinàmics oberts a tota classe de públics.

El crític Oskar Schmit va declarar que Anglaterra era Das Land Ohne Muzik (el país sense música) i que la categoria dels seus compositors era semblant a la dels  seus pintors: això és res.

No era veritat, clar, i ho demostrem amb aquest programa que farà les delícies dels entesos i apassionarà els neòfits. No dormirà, ningú, ja ho veureu!

Programa

Primera part

Madrigals anglesos a cappella
My Bonnie last she smilelth
O waht shall I do?

April is in my mistress face 
Though Philomena lost her love

The silver swan
What is our life

Let us wander 
Lost is my quiet
Music for a while
Jehova, quam multi sunt hostes mei

Steal away 
Nobody knows

Segona Part

Crown Imperial (Orgue sol) 
Jubilate Deo
Magnificat and Nunc dimtis

Lux Aeterna 

Blest pair of sirens 

Cor Mixt
Vicenç Prunés (organista convidat)

Direcció: Oscar Boada

 

 

John Wilbye (1574 – 1683)
.
.

Thomas Morley (1558-1603)

.
Orlando Gibbons (1583-1625)
.

Henry Purcell (1659-1695)
.
.
.

Michael Tippett (1905-1998)

.
.

Willian Walton (1902-1983)
.
.

Edward Elgar (1857-1934)

Hubert Parry (1848-1918)
.

organista de l’Església de Sant Esteve de Granollers

Comments are Disabled