COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ


Dissabte, 29 de gener, a les 7:30 de la tarda

TEATRE MONUMENTAL

Preu: 17,00 €
Descomptes:
• 1
5,00 € Jubilats i socis del Foment
13,50 € Aturats i estudiants
8,50 € Persones amb minusvalidesa superior al 33%, persones amb exclusió social, nens/es fins a dotze anys.

Venda d’entrades: Direcció de Cultura, C. de Sant Josep, 9 (Mataró, 08302) Horari d'atenció al públic i venda d’entrades de dilluns a divendres de 9 a 14 h. http://www.entradesculturamataro.cat/

De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió ofereix una selecció d’obres de gran bellesa amb acompanyament musical de la destacada arpista Esther Pinyol. El concert s’articula a través d’un repertori d’èpoques diverses, però amb un nexe comú: el so de l’arpa que embolcalla les veus blanques de la formació coral. Sota la direcció de Josep Vila Jover, el cor interpreta quatre blocs que transcorren des del cant gregorià fins al més contemporani estil de Bernat Vivancos.

L’obra central del concert és A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, formada per 11 moviments amb textos extrets de The English Galaxy of Shorter Poems. Se n’interpreta la primera versió, publicada el 1942 per a veus blanques (SSA), amb textos en anglès del segle XV i algues parts en llatí. En destaca el cant de processó Hodie Christus natus est, antífona gregoriana que es pot sentir al principi i al final de l’obra.

La totalitat del concert es complementa amb el so de dues trompes, instrument de so característic que aporta un timbre harmoniós a la proposta. Amb tot, es presenta el concert de Nadal que Veus – Cor Infantil Amics de la Unió oferirà en motiu dels 25 anys de la seva formació, juntament amb la de l’escola de música Amics de la Unió de Granollers. Una proposta ideal per a ser programada al llarg de les festes de Nadal i Cap d’Any.

Programa

Johannes Brahms: Vier Gesänge (Quatre càntics) per a cor de veus blanques, arpa i 2 trompes, op. 17 (1860)

Albert Zabel: La source (Am Springbrunnen) per a arpa, op. 23 (1897)

Benjamin Britten: A Ceremony of Carols per a cor de veus blanques i arpa, op. 28 (1942)

Bernat Vivancos: L’ametller per a cor de veus blanques, 2 trompes i arpa (2017-2020) – Estrena de la versió amb trompes i arpa

Cor Infantil Amics de la Unió

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila Jover des de la seva formació, el cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment és formació resident al Teatre Auditori de Granollers.

Veus ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en certàmens i concursos. Entre els premis més recents destaquen reconeixement de la Fundació Guido d’Arezzo (2017), el primer premi al 47è Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013).

Les últimes temporades ha actuat al Festival Castell de Peralada (“La Flauta Màgica” l’agost del 2018, “Turandot” el 2016), ha participat en la “Passió segons Sant Marc” de J. S. Bach dirigida per Jordi Savall en una gira de concerts a Catalunya i França -entre els quals cal destacar l’actuació a la Philharmonie de París (març del 2018)-, ha col·laborat en programes a L’Auditori amb l’OBC (“El Retorn del Rei” el gener de 2019, “Kaddish” el febrer del 2018), i en òperes i concerts del Gran Teatre del Liceu (“Conte de Nadal” cada any des de 2017, “Un Ballo in Maschera” i “Wherter” el 2017, “Macbeth” i “Otello” el 2016). També ha actuat dins el Festival de Música Antiga dels Pirineus i dins el Festival de Cap Roig entre d’altres programacions estables.

A nivell internacional, ha estat convidat a presigiosos festivals de Japó, Xina, Suïssa, Estat Units o França, dels quals destaca La Folle Journée de Nantes el febrer de 2019.

Comments are Disabled