CONCERT DE NADAL

Orquestra de Cambra Catalana

L’Orquestra de Cambra Catalana es presenta a la ciutat de Mataró amb un concert de Nadal ben especial. El programa s’inaugura amb una tonadilla escènica del compositor mataroní Lluís Misson, un dels pares d’aquest gènere musico-teatral que formava part dels entreactes de les comèdies sobretot a la segona meitat del segle XVIII. Misson va contribuir notablement al desenvolupament i la consolidació del gènere als seus primers anys. En aquesta ocasió s’ofereix per primera vegada al públic aquesta obra ja que no consta documentalment cap interpretació anterior.

Els dos motets de Jaume Casellas, foren compostos durant la seva etapa en que aquest compositor de Valls fou mestre de capella de la catedral de Toledo, on també hi treballaren el sabadellenc Francesc Juncà i el barceloní Joan Rossell. Casellas, fou anteriorment mestre de capella de Santa Maria del Mar, on assimilà l’estil musical provinent d’Itàlia i de Centreeuropa.

Per acabar el concert, l’Orquestra i el el Cor Ciutat de Mataró ens brindaran una de les obres cabdals de la música religiosa del Barroc, el Gloria de Vivaldi, una obra per a solistes, cor i orquestra que fou composta durant l’estada de Vivaldi a l’Ospedale della Pietà.

Lluís Misson (1727-1766) Una graciosa de compañía y un compositor de viejo (Tonadilla a dúo)

Jaume Casellas (1690-1764) Motet als Sants Just i Pastor -  Motet a Nostra Senyora

Antonio Vivaldi (1678-1741) Glòria en Re M

 Intèrprets

Marta Arbonés, soprano
Rosa Maria Campasol, mezzo
Cor Ciutat de Mataró, director Jordi Lluch

Orquestra de Cambra Catalana
Joan Pàmies, director

Data:    Dissabte, 16 de desembre de 2017
Hora:
   9:00 del vespre

Lloc:    Teatre Monumental (C/. Riera, 169 - Mataró)
Motiu:  Concerts Orquestra de Cambra Catalana (Orquestra resident)

Comments are Disabled