CANÇÓ D’AMOR I DE GUERRA

Data: Diumenge, 25 d'abril del 2021
Hora: 6:00 de la tarda
Lloc: Teatre Monumental

REPARTIMENT

MIREIA DOLÇ, soprano.

XAVI FERNÁNDEZ, baríton

i la col·laboració del tenor
VICENÇ ESTEVE

Actors principals:

RAFAEL MIRALLES

MARC CALVO

ENRIC BOIXADERA

MONTSERRAT MIRALLES.

COR LA LÍRICA DE SANT ANDREU

ORQUESTRA CHALUMEAUX

XAVI DOLÇ, direcció musical

RAFAEL MIRALLES, coordinació general

CANÇÓ D’AMOR I DE GUERRA

Música de Rafael Martínez i Valls
Lletra de Lluís Capdevila i Víctor Mora
Cor: LA LÍRICA DE SANT ANDREU
Orquestra: CHALUMEAUX

 Cançó d'amor i de guerra  sarsuela catalana en dos actes, que es va estrenar el 16 d'abril del 1926 al Teatre Nou de Barcelona, i es va convertir en el primer gran èxit del compositor valencià Rafael Martínez i Valls. El text és de Lluís Capdevila i Víctor Mora.

Creada l'any 1926 en plena dictadura de Primo de Rivera, es titulà inicialment Els soldats de l'ideal, però la situació política feu que l'obra es prohibís abans de l'estrena. Sembla que aquest nom (l'ideal era la revolució republicana francesa) no va agradar gens al governador civil, el general Milans del Bosch, i en una reunió presidida per l'autoritat, els autors de la sarsuela van decidir canviar-lo pel que ara coneixem.

Després de la guerra civil va ser prohibida, però malgrat tot, va ser una de les obres en català que més aviat va aconseguir representar-se.

Contextualitzat en una farga del Vallespir, l'any 1793, en plena Revolució Francesa. L'argument de l'obra es basa en la història d'amor entre dos joves, l'Eloi i la Francina, que veuen com els seus destins se separen a causa d'un inesperat encontre amb l'infortuni, ja que el fill del batlle Ridau es proposa com objectiu maridar-se amb Francina costi el que costi.

Comments are Disabled