CABARET SONGS

VLADISLAV BRONEVETZKY  - MIREIA PINTÓ

MIREIA PINTÓ - mezzosoprano

Nascuda a Manresa (Barcelona), Mireia Pintó cursa els seus estudis musicals en l'especialitat de Piano i Cant, obtenint Premi d'Honor Fi de Carrera. Perfecciona la seva formació a Itàlia i França. És guardonada amb els més importants premis en diversos concursos a Espanya i a Itàlia. 

El seu repertori inclou òpera, oratori i lied. Col·labora amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, actuant amb mestres com Maazel, Maag, Bonynge, Rilling, Ericson, Malgoire, Dantone, Zedda, Benini, Haider, Decker, de Billy, López-Cobos, Ros-Marbà, García- Navarro, Pablo Pérez, Martínez Izquierdo, Mena, Parry, Halffter i Pons, entre d'altres. 

Participa en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Holanda, Alemanya, Grècia, Itàlia, Andorra, França, Mònaco, Rússia, Japó i Espanya (incloent destacades actuacions en els principals auditoris i teatres com el Palau de la Música Catalana, Liceu, l'Auditori de Barcelona, Teatre Reial, Auditori Nacional de Madrid, Teatre de la Zarzuela, Teatre de la Maestranza, Teatre Campoamor, Auditori de la Corunya, Palau de Festivals de Cantàbria, Palau Euskalduna de Bilbao, Teatre Campoamor, Palau de les Arts , Festival Castell de Peralada, Festival de Granada, Festival Grec, Festival de Música Clàssica de Galícia, Festival Ciutat de Lucena, Festival de Torroella de Montgrí ...).

El seu repertori com a solista inclou obres de Bach, Vivaldi, Boccherini, Pergolesi, Haydn, Mozart, Beethoven, Rossini, Falla, Bruckner, García Alcalde, Montsalvatge, Hindemith, Kodály, Stravinsky, Casals, Murani, Shostakovich i Ravel.

En òpera Mireia Pintó ha interpretat Giulio Cesare (Sesto), La Cenerentola (Cenerentola), Il barbiere di Siviglia (Rosina), L'italiana in Algeri (Isabella), Il turco in Italia (Zaida), Il viaggio a Reims, Così fan tutte, Il re pastore, Die Zauberflöte, La serva padrona, La Sonnambula, I Puritani, Lucia di Lammermoor, Sly, Andrea Chénier, Carme, Les contes d'Hoffmann, Roméo et Juliette (Stéphano), Otello, Les Huguenots, Manon, L'enfant et les sortilèges, Ievgueni Oneguin, Parsifal, Die Walküre, Ariadne auf Naxos, Elektra, Babel 46, Tassarba, La vida breve, entre d'altres.

Pel que fa a la interpretació del lied, des de 1992 forma un duo estable amb el pianista Vladislav Bronevetzky, portant a terme des de llavors una substancial activitat concertística que els ha portat a oferir recitals en diversos països (incloent importants sales de concert, com al Liceu, la sala Rachmaninnoff de Moscou i Hamarikyu Asahi Hall (Tòquio), entre moltes altres, ja sigui en diferents festivals com en cicles de concerts. Han gravat el CD "Puixkin en música", amb romances russes amb textos del poeta.

Ha gravat per Südwestfunk, BBC Ràdio 3, Ràdio Nacional d'Espanya-Ràdio Clàssica, Catalunya Música, Ràdio Netherlands, TVE (Televisió Espanyola), TV Catalunya (TV3), ART i Südwestfunk TV. Mireia Pintó també ha col·laborat en l'enregistrament d'un CD amb obres d'Homs al costat del pianista Bronevetzky, al CD de l'òpera Sly de Wolf-Ferrari, al costat de Josep Carreras; en l'enregistrament de DVD d'Il viaggio a Reims, Die Walküre i en l'enregistrament CD "One life to live", al costat de Manel Camp, amb obres de Weill i Gershwin. 

Entre els seus recents interpretacions destaquen els papers de Clotilde de Norma (Sevilla, Festival Castell de Peralada ...), Emilia d'Otello (Las Palmas, Valladolid i, de nou, a Sevilla i Peralada) i Bersi d'Andrea Chénier a Bilbao i Oviedo , així com la seva participació en l'obra Iphigenia en Tracia de Nebra al Teatre de la Sarsuela de Madrid. També, els rols de Gertrude de Roméo et Juliette al Teatre Calderón de Valladolid i Martha de Faust al Villamarta de Jerez. 

VLADISLAV BRONEVETZKY, piano

Nascut a Vladivostok (Rússia), inicia els estudis musicals a l´Escola Especial Central de Moscou. Durant els anys d'estudi comença la seva carrera concertística, actuant en recitals i en concerts acompanyat per importants orquestres ("Nijny-Novgorod Philharmonic Orchestra";, "Minsk Philharmonic Orchestra", ..) a Sant Petersburg, Moscou, Saratov, Minsk, Volgograd, Omsk,.. Posteriorment, segueix la seva formació en el Conservatori Txaikovski de Moscou, amb la famosa pianista Elisso Wirsaladze. Durant aquest període actua també en diverses gires per Alemanya ("Schauspielhaus-Berlín (acompanyat per "Berliner Rundfunk Symphonieorchester"), Leipzig, Dresden, Zwickau...). Rep la Beca Especial Txaikovski al millor estudiant, atorgada pel Conservatori, entre altres guardons (Concurs Internacional Robert Schumann-1985 de Zwickau-Alemanya).

Bronevetzky porta a terme una substancial activitat concertística, reconeguda per la seva subtilesa interpretativa i la seva perfeccionada tècnica. Ha realitzat diverses gires de concerts i ha participat en nombrosos festivals internacionals i cicles de concerts, actuant com a solista amb orquestra, recitals i com a pianista de cambra (acompanyant a reconeguts intèrprets, com la violoncel.lista Natàlia Gutman, les sopranos Annick Massis, Núria Rial, Quartet de l´Orquestra Filharmònica de Berlín, els tenors Josep Bros, Juan Diego Flórez, la violinista Maria Solozobova, el ballarí Angel Corella, entre altres) a Rússia, Alemanya, Holanda, Finlàndia, Geòrgia, Bielorrússia, Àustria, Suïssa, Itàlia, Japó, U.S.A., Macedònia, Andorra i Espanya (Auditorio Nacional-Madrid-ONE/Josep Pons), Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Palacio de Festivales-Santander,…) El seu repertori és molt variat i extens, incloent obres de diferents estils i èpoques. Recentment ha interpretat el “Triple concert” de Beethoven a la prestigiosa Tonhalle de Zürich-Suissa.

Paral.lelament a la seva activitat com a intèrpret, ha format part en diverses ocasions de jurat de concursos internacionals. Del 1991 al 1996 desenvolupà la seva tasca pedagògica com a professor de piano al Conservatori Txaikovski de Moscou i en diverses master-class a l'estranger, les quals porta encara a terme regularment. Diversos alumnes seus han estat premiats en els concursos internacionals de piano més reconeguts. Actualment és Professor de Piano de l´"Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC".

PROGRAMA

Voyage à Paris (Apollinaire)
Les Chemins de l´amour    (Anouilh)
Hommage à Edith Piaf (piano solo)

La diva de l’empire  (Bonnard/Blès)
Je te veux   (Pacory)

Je ne suis pas ce que l’on pense (Willemetz/Marchand)

La souris d´Angleterre (Nino)

Lass mich einmal deine Carmen sein (Holländer/Liebmann)
Nimm dich in acht von blonden Frau´n (Holländer/Rillo)

Cabaret songs”  (W.H.Auden)
Tell me the truth about love
Funeral Blues
Johnny
Calypso

“Cabaret songs” (A.Weinstein)
Places to live
Fur
Waitin
Amor
George

 

F. POULENC
F. POULENC
F. POULENC

E. SATIE
E. SATIE

O. STRAUS

M. ROSENTHAL

F. HOLLÄNDER
F. HOLLÄNDER

B. BRITTEN
Tell me the truth about love
Funeral Blues
Johnny
Calypso

W. BOLCOM

Comments are Disabled