BASSAL-PIQUÉ

Data:    Diumenge, 19 de maig del 2019
Hora:    6:00 de la tarda
Lloc:    Espai F
Motiu:  XIV Cicle de Concerts de Cambra

Música per a violoncel i piano

Ramon Bassal, violoncel

Ramon Bassal, nascut a Barcelona, estudià violoncel amb el seu pare, J. Bassal, i piano a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, i va fer el grau superior de violoncel a l’Academia Metropolitana de Lisboa amb P. G. Lima, tot obtenint-hi la màxima qualificació.Té un màster de la Hochschule de la Musik Akademie Basel amb T. Demenga, un altre del Conservatori d’Amsterdam amb Q.Viersen i M. Stirling, i un Minor en Violoncel Barroc amb P. Skalka a l’Schola Cantorum Basiliensis.

Ha participat en cursos i classes magistrals impartides pels violoncel·listes P. Wispelwey, G. Nasillo, M. Carneiro, C. Coin, G. Hoffman, A. Meneses, A. Ger- hardt, B. Ko i T. Thedeen. L’any 2010 va ser seleccionat en el concurs del Festival de Violoncelle de Beauvais per participar en la classe magistral de P. Wispelwey. El mateix any va tocar el Concert per a violoncel i orquestra de R. Schumann a l’Auditori de Girona amb l’Orquestra Athenea. Ha estat de gira tocant el Concert per a violoncel i orquestra en Do major de F. J. Haydn amb la Sebastian Strings Orchestra, que també ha interpretat amb l’Orquestra Camera Musicae al Festival d’Altafulla, i ha actuat com a solista amb l’Orquestra Barocco Sempre Giovanne a Santa Maria del Mar i a la Biblioteca de Catalunya. Ja ha donat nombrosos concerts en grups de cambra o acompanyat amb piano.

Marc Piqué, piano

Nascut a Barcelona l’any 1983, cursa els estudis de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb la pianista M. Jesús Crespo i el Quartet Casals de música de cambra. Posteriorment realitza estudis de perfeccionament amb el professor Luiz de Moura Castro al Conservatori Superior del Liceu. Ha estat becat pel Centro de Estudios Pianísticos per participar en diversos cursos internacionals amb pianistes com Josep Colom, V. Bronovetzky, L. Sintsev o C. Martínez Mehner. Ha estat premiat en diverses ocasions al Concurs de Joves Intèrprets de piano de Vilafranca del Penedès, el Concurs de piano Eugènica Verdet i l’Arjau.

Des de 2014 és pianista del Cor Geriona de l’Auditori de Girona, amb qui ha enregistrat tres discs i ha realitzat diverses gires arreu del territori. Actualment compagina la seva activitat artísitca amb la seva tasca pedagògica a l’Escola Municipal de Música de Girona i al Conservatori Isaac Albéniz de la mateixa ciutat.

Primera Part

 12 Variacions sobre un tema de la Flauta Màgica
Ein Mädchen oder Weibchen', Op.66 (1798)

Sonata per a violoncel i piano n.1 (1978)
Largo
Presto
Largo

Segona Part

7 Variacions sobre un tema de la Flauta Màgica
'Bei Männern, welche Liebe fühlen', WoO 46 (1801)

Sonata per a violoncel i piano en sol menor op.65 (1846)
Allegro moderato
Scherzo
Largo
Finale. Allegro

 

L. v. Beethoven (1770-1827)

.
A. Schnittke (1934-1998)
.
.
.
.
.
.
.
L. v. Beethoven (1770-1827)
.
.
F. Chopin (1810-1849)

Comments are Disabled