BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA

BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA

Director: Henrie Adams

La Banda Municipal de Barcelona va ser fundada com a orquestra de vents i percussió l’any 1886 recollint així una tradició centenària d’agrupacions musicals que des de l’Edat Mitjana cobrien els actes solemnes de l’Ajuntament. Entre els anys 1915 i 1939, la Banda Municipal de Barcelona va viure una de les èpoques més glorioses sota la direcció de Joan Lamote de Grignon, que va consolidar la formació i en va aconseguir l’arrelament entre la ciutadania.

D’aleshores ençà, la Banda Municipal de Barcelona ha fet un llarg camí que aviat la durà a celebrar el 125è aniversari. Ha viscut en diferents espais de la ciutat, ha estat guiada per diferents batutes i en la seva nova etapa mira cap a un futur ple de reptes: actualment és formació resident de l’Auditori, on ofereix una temporada estable de concerts, i  des del 2008 Salvador Brotons n’és el Director Titular. Sota la seva direcció, la Banda vol d’ampliar el repertori amb la interpretació d’obres de nova creació i amb la consolidació del repertori clàssic d’arreu del món. També adquireix un nou protagonisme la voluntat de donar a conèixer la seva música més enllà de la ciutat, amb actuacions arreu de Catalunya i d’Espanya.

La Banda té un fort arrelament a la Barcelona i actualment centra la seva activitat en la temporada a l’Auditori, les actuacions als barris, els concerts per a escolars i la participació al Festival Grec. La seva activitat concertística inclou estrenes, programes temàtics, col·laboracions amb solistes i directors i un llarg etcètera de propostes que posen al dia la formació musical amb més tradició de la ciutat.

 

Henrie_AdamsHENRIE ADAMS director          

  Nascut a Thorn (Holanda), va estudiar oboè i direcció al Conservatori de Maastricht amb Antón Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers. Ha estat director titular de l’Orquestra de Cambra Sinfonietta de Maastricht (1985-1989), i de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999); com a convidat ha dirigit la Banda Simfònica Reial de L’Haia, la de les Guides de Brussel.les, la Municipal de Madrid i les d’A Coruña i Alacant, i les orquestres simfòniques de Limburg, València, Extremadura, Bilbao i Castelló, entre d’altres. Com a professor ha fet cursos de direcció d’Orquestra i Banda a Madrid, Lalin, Tenerife, Buñol, Milà, Rotterdam etc..

El 1989 va ser nomenat director titular de la Banda i l’Orquestra de la Societat Musical La Artística de Buñol i el juliol del 2001, amb aquesta banda, va ser Campió Mundial del W. M. C. de Kerkrade (Holanda), aconseguint la màxima puntuació en la secció de concert. També compta amb més de 40 CD enregistrats amb diverses orquestres i bandes. El 2008 va ser nomenat director principal de l’Orquestra Simfònica de Castelló i el 2014 director assistent de la Banda Municipal de Barcelona.

I Part

REED, Alfred
RIMSKY-KÓRSAKOV, Nicolai

II Part

TXAIKOVSKI, P.I.

 

 

KHATXATURIAN, Aram

 

 

REED, Alfred

 

Russian Christmas Music
Obertura La gran Pasqua russa, op.36

 

El llac dels cignes, selecció del ballet

Escena
Dansa dels cignes
Dansa hongaresa
Vals

Gayaneh, selecció del ballet

“Gopak”
Dansa de les donzelles
“Lezghinka”

Danses armènies

Tzirani Tzar ‘El presseguer’
Gakavi Yerk ‘Cançó de la perdiu’
Hoy, Nazan Eem ‘Hoy, la meva Nazan’
Alagyaz
Gna, Gna ‘Vés-hi, vés-hi’

Dissabte, 4 de juliol del 2015
Hora:    A les 9:00 del vespre
Lloc:    Teatre Monumental (C/ Riera, 169 - Mataró)
Motiu:  Concert Extraordinari

Comments are Disabled