ARCATTIA

Data:    Diumenge, 7 de febrer del 2021
Hora:    6:30 de la tarda

Foment Mataroní. Espai F

BONA NIT GULLIVERT

G. Ph. Telemann fou sense dubte el compositor alemany més famós del barroc, per sobre dels seus amics J. S. Bach i G. Haendel. Oblidat durant el s. XIX es revitalitzà la seva música en a partir del s. XX. Fou el compositor més prolífic de la història musical i l'únic que dedicà obres per a un, dos, tres i quatre violins sols

 I heus aquí la dedicatòria d'aquest programa musical, un petit homenatge a un compositor que va escriure per a totes les combinacions possibles del violí juntament amb obres de compositors que dedicaren una part de la seva producció a donar una música excel·lent a la literatura violinística.

Iniciem el concert amb música de G.Ph.Telemann, de qui hem escollit dues obres ben representatives: la Canònic Sonata en Sol M, on és capaç de crear tota una obra a cànon, i la Suite Gulliver, on ens mostra en sons les aventures d'aquest famós personatge imaginari. I sense deixar el barroc entrem en la dansa més famosa de l’època i que ha deixat escrites moltes pàgines d’una música que atrapà a compositors, intèrprets i oients: una Follia d’Espagne escrita pel violinista G. P. Guignon.

El classicisme també jugà amb la sonoritat del duet de violins, i potser una de les obres més sorprenents és la que va escriure L. Boccherini per desitjar La Bona Nit. Escrita realment com a obra gran, de jocs i diàlegs constants entre els dos violins, ens mostra la importància d’aquesta combinació cambrística en una època on la música de cambra adquiria ja una dimensió molt consistent.

I per acabar aquest recorregut per la literatura escrita per a dos violins dues obres representatives del segle XX: la Sonatina de H. Genzmer, amb una música plena de colors i jocs rítmics que ens endinsen en el món de les sensacions i un recull de melodies tradicionals hongareses i plenes d’una energia única en els Duets de B. Bartok.

PROGRAMA

Una música de sonoritats exquisides, imaginatives i de diàleg constant

-Canonic Sonata en Sol M 

-Suite Gulliver 

-Follie d’Espagne 

-La Bona Notte

-Suite per a 2 violins

-5 duets

G.Ph.Telemann

G.Ph.Telemann

J.P.Guignon

L.Boccherini

H.Genzmer

B.Bartok

Quim Térmens i Joan Morera, violins

Comments are Disabled